ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ

 Σημαντική ανταπόκριση είχε το πρώτο κάλεσμα της Σκακιστικής Ακαδημίας Κορινθίας για τα τμήματα εκμάθησης σκακιού την περίοδο 2012 – 2013, ενώ εγγραφές θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή στο εντευκτήριο του συλλόγου επί της οδού Αγίας Μαρίνας 116Α στο Βέλο Κορινθίας με το ακόλουθο κατ’ αρχάς πρόγραμμα:

–          10 – 12 Α΄ Επίπεδο (Αρχάριοι)

–          12 –  2  Β΄ Επίπεδο (Περσινοί Μαθητές)

–           2  –  4  Γ΄ Επίπεδο  (Προχωρημένοι)

Οι υπεύθυνοι της ΣΑΚ Αργοναύτης έχουν στόχο να δημιουργηθεί στην Κορινθία ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό πρότυπο εκμάθησης του όμορφου πνευματικού παιχνιδιού, παραγωγής ταλέντων αλλά και πρωταθλητισμού.

Για το σκοπό αυτό βασικός προπονητής αλλά και υπεύθυνος σχεδιασμού του προγράμματος της Ακαδημίας θα είναι ένα ξεχωριστό όνομα στο σκάκι, ο επί σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γαβριλάκης.

Η παρουσία του κ. Γαβριλάκη στην περιοχή μας αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα του συλλόγου αλλά και μία μοναδική ευκαιρία, τόσο για τα μικρά παιδιά, αλλά και για τους σκακιστές της ευρύτερης περιοχής που θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων του.

Παράλληλα έχει αποφασιστεί άνοιγμα του συλλόγου σε όλα τα σχολεία της περιοχής (Δημόσια και Ιδιωτικά) με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά το σκάκι. Αυτό θα γίνει με σχολικούς αγώνες κατά σχολική μονάδα αλλά και σε επίπεδο νομού, με παρουσιάσεις, επιδείξεις, ενημερώσεις, αλλά και με διδασκαλία όπου είναι εφικτό, απ’ ευθείας ή μέσω των δραστηριοτήτων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Λόγω ύπαρξης ξεχωριστού ενδιαφέροντος από την πόλη της Κορίνθου, ο σύλλογος προτίθεται να δημιουργήσει και τμήματα εκεί στα πλαίσια συνεργασίας του με τη Νέα Αθλούπολη, στις εγκαταστάσεις της τελευταίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του συλλόγου κ. Αντώνη Μπέλλο: 6977079007 και την κ. Μαρία Πετσετίδη: 6974858312 και τον προπονητή κ. Νίκο Γαβριλάκη: 6974468753.

Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο είτε τηλεφωνικά είτε απ’ ευθείας τις ώρες των μαθημάτων.