ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «ο Αργοναύτης», ο φιλόδοξος σκακιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε στη Βόχα μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, κατάφερε κάτι το ανεπανάληπτο. Στην πρώτη του εμφάνιση, στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, άφησε κυριολεκτικά άφωνο το σκακιστικό κοινό, πανηγυρίζοντας την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην Ελλάδα μπροστά από μεγάλες παραδοσιακές και ιστορικές δυνάμεις του Ελληνικού Σκακιού, όπως η Καβάλα, ο Φυσιολάτρης Νίκαιας, ο Κύδων Χανίων η Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ, κι έχασε την πρώτη θέση από την κυριολεκτικά ανίκητη ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου.

Οι Αργοναύτες, είναι αλήθεια, σαλπάρισαν για το πρώτο τους ταξίδι στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με κρυφά όνειρα και συγκρατημένη αισιοδοξία. Όμως, οι εκπληκτικές εμφανίσεις τους, οδήγησαν τους νεοφώτιστους στη μεγάλη κατηγορία, μέχρι το δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Καθοριστικό ματς και ενδεικτικό της αξίας των παιχτών της Κορινθιακής ομάδας, η επικράτηση στο κρισιμότατο τελευταίο ματς με τον ισχυρό και έμπειρο Φυσιολάτρη Νίκαιας με 5.5 – 4.5. Προηγούμενα νίκησαν το Σ.Ο. Πατρών 7.5 – 2.5, τον ΦΟ Ν. Ηρακλείου 7.5 – 2.5, τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου 6.5 – 3.5, τη Φλώρινα 7 – 3, παραχώρησε ισοπαλία στη ΣΑ Χανίων 5 -5, ενώ ηττήθηκαν 7 – 3 από την Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Στη μεγάλη προσπάθεια, στη θέση του μυθικού Ιάσωνα, μεγάλος πρωταγωνιστής και σπουδαίος αρχηγός, ο Έλληνας πολυνίκης Πρωταθλητής Βασίλης Κοτρωνιάς με 6/7 οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη επιτυχία. Αγωνίστηκαν ακόμη οι  Macieja Bartlomiej 1.5/7, Νικολαΐδης Γιάννης 5.5/7, Γαβριλάκης Νίκος 2.5/4, Συμεωνίδης Γιάννης 0.5/1, Socko Monica 2/5, Ιορδανίδου Ζωή 2/3, Αναγνωστόπουλος Κώστας 6/7, Τζουγανάκης Παντελής 5.5/7, Μπέλλος Ευάγγελος, Κοκόσση Δανάη 3/7, Σαλαχίδη Ρεββέκα 3.5/7, Ανθόπουλος Χρήστος 2/4 και Πεσσιρίδης Ισαάκ 2/3.

Η Διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να γιορτάσει τις τεράστιες και μοναδικές επιτυχίες του συλλόγου κατά τη διάρκεια της μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης του Διεθνούς Τουρνουά «Ίσθμια» 2012, το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «ΑΛΚΥΩΝ» στο Βραχάτι Κορινθίας 18 – 25 Αυγούστου και στο οποίο ο σύλλογος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι σε αυτό έχουν ενταχθεί και τα Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ελλάδας Αντρών – Γυναικών 2012.