Οι πιο καλοί οι … μαθητές

Ιδιαίτερα ελπιδοφορά εμφάνιση έκαναν οι μαθητές – αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Κορινθίας στους πρόσφατους σχολικούς σκακιστικούς αγώνες των νομών Κορινθίας, Αρκαδίας και Αργολίδας.
Οι αγώνες έγιναν στο Ναύπλιο στις 11 Μαρτίου και αποτελούν προκριματική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος σκακιού που θα γίνουν στις 8 και 9 Απριλίου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Συμμετείχαν 110 μικροί σκακιστές από τους παραπάνω νομούς και μέσα σε αυτούς μια ντουζίνα μικροί «Αργοναύτες».
Παρά το γεγονός ότι παρακολούθησαν μαθήματα σκακιού μόλις λίγους μήνες, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισαν τέσσερα μετάλλια, δίνοντας ελπίδες ότι σύντομα στην Κορινθία θα αναδειχτούν σπουδαία ταλέντα.
Συγκεκριμένα, στην ΣΤ΄ Δημοτικού ο Γιώργος Ελευθερίου πήρε την πρώτη θέση και μαζί την απ’ ευθείας πρόκριση για την τελική φάση, πετυχαίνοντας 4/5. Στην ίδια κατηγορία, ο Παναγιώτης Παπανικολάου πέτυχε 3/5 και η Νάσια Κοσκολέτου 2/5 όπως και ο Πέτρος Μασούρης.
Στην Ε΄ Δημοτικού, ο Δημήτρης Κοντολάμπρος πέτυχε 3/5, παίρνοντας την 9η θέση και στην Δ΄ Δημοτικού ο Μαρίνος Ράπτης με 4/5 πήρε τη δεύτερη θέση ύστερα από θαυμάσια εμφάνιση.
Στη Γ΄Δημοτικού ο Χρίστος Λιούσκος εντυπωσίασε με 3.5/5, καταλαμβάνοντας την 4η θέση σε ισοβαθμία με τον τρίτο νικητή.
Στη Β΄Δημοτικού οι μικροί του Αργοναύτη πρωταγωνίστησαν κι έδειξαν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ασυναγώνιστοι στην κατηγορία αυτή, όπου ο Νίκος Ψαρρός παρά την ήττα του στην πρώτη παρτίδα πέτυχε τέσσερις διαδοχικές (!) νίκες και κατέλαβε τη 2η θέση μπροστά από τους δικούς μας Παναγιώτη Παπανικολάου, που με 3.5/5 ήρθε τρίτος, και Κωνσταντίνο Κοσκολέτο, που με την ίδια επίδοση κατετάγη πέμπτος. Στην ίδια κατηγορία, 7ος ήταν ο ιδιαίτερα μαχητικός Οδυσσέας Παπανικολάου που μέχρι την τελευταία παρτίδα ήταν μέσα στα μετάλλια. (3/5)
Στην Α΄Δημοτικού πήρε το βάπτισμα του πυρός η μικρή Καλλιόπη Δερμάνη που πέτυχε 2/5.