ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Η Κορινθία και ειδικότερα η περιοχή Βέλου – Βόχας πανηγυρίζουν μια ακόμη σημαντική αθλητική επιτυχία.
Η σκακιστική εκπρόσωπος Σ.Α.Κ. Αργοναύτης με συνοπτικές διαδικασίες εξασφάλισε την άνοδό της στην Α΄ Εθνική Κατηγορία για το 2012 αφού αναδείχτηκε πανηγυρικά πρωταθλήτρια στον προκριματικό όμιλο Α Εθνικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι αγώνες που διοργανώθηκαν με άψογο τρόπο από τους πρωταθλητές πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 27 – 29 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο ΟΝΑΡ.
Η Κορινθιακή ομάδα πέτυχε 4 νίκες με σχεδόν απόλυτο σκορ αφού πέτυχε 39 πόντους από τις 40 συνολικά παρτίδες που έδωσαν οι παίκτες της, παραχωρώντας μόλις δύο ισοπαλίες.
Αναλυτικά κέρδισε τον Σ.Ο. Φιλιατρών 9.5 – 0.5, τον Σ.Σ. Ναυπλίου 10 – 0, τον Τιμολέοντα Κορίνθου 10 – 0 και τον Ο.Σ. Καλαμάτας 9.5 – 0.
Έπαιζαν οι Βασίλης Κοτρωνιάς (4/4), Γιάννης Νικολαΐδης (4/4), Νίκος Γαβριλάκης (3/3), Γιάννης Συμεωνίδης (2/2), Βαγγέλης Μπέλλος (0.5/1), Ζωή Ιορδανίδου (3.5/4), Δανάη Κοκκόση (2/2), Ρεβέκα Σαλαχίδου (3/3), Μαρία Φράγκου (3/3), Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος (4/4), Παντελής Τζουγανάκης (4/4), Ισαάκ Πεσιρίδης (3/3) και Χρήστος Ανθόπουλος (3/3), οι οποίοι με το αγωνιστικό προφίλ που έδειξαν φάνηκαν έτοιμοι όχι απλά να συμμετάσχουν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού σκακιού αλλά και να πρωταγωνιστήσουν.
Οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά στην ιστοσελίδα του συλλόγου στο ίντερνετ (korinthiachess.gr) και οι συμμετέχουσες ομάδες έμειναν γοητευμένες τόσο από την άριστη και άρτια οργάνωση των αγώνων όσο και από τη φιλοξενία του μικρού αλλά ζεστού και φιλικού ξενοδοχείου ΟΝΑΡ στο Κοκώνι Κορινθίας.